Tweedehands baby spullen kopen – Er bestaan zoveel baby- en kinderspullen en je hebt er ontzettend veel van nodig. Echter hoeft niet alles gloednieuw te zijn. 2de hands babyspullen kopen is dikwijls een goed idee. Maar sommige spullen koop je toch beter nieuw. En bij andere items doe je er goed aan om met een aantal zaken rekening te houden. 2dehands baby spullen kopen, waar moet je op letten? Wij helpen je graag een handje met onderstaande tips!
Inhoudsopgave
- 1 1. Tweedehands baby spullen: het babybed en park
- 2 2. 2de hands babyspullen: een luierkussen
- 3 3. 2dehands baby spullen kopen: een badje of Tummy Tub
- 4 4. Wipstoel of relax
- 5 5. Babykleertjes tweedehands kopen
- 6 6. Buggy tweedehands kopen
- 7 7. Babyfoon kopen
- 8 8. Autostoel en maxi-cosi
- 9 9. Fopspeen en flessen
- 10 10. Borstkolven
1. Tweedehands baby spullen: het babybed en park
Een babybed en park worden voortdurend gebruikt, maar zijn toch vaak onbeschadigd. Je kunt dus prima deze babyspullen tweedehands kopen. Het enige waar je moet op letten is dat het babybed voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Dat kan je herkennen aan de vermelding EN716. Een tweedehands matras kopen is geen goed idee. Een gebruikte matras is dikwijls vervormd en is niet meer zo hygiënisch. Je kunt ook perfect een reisbedje tweedehands kopen, maar het matras vervang je beter.
2. 2de hands babyspullen: een luierkussen
Je kunt prima een luierkussen schoonmaken met een antibacterieel middel. Achteraf hoef je er alleen nog een schone hoes over te trekken en je hebt een goed, proper luierkussen. Het enige wat belangrijk is, is dat het kussen geen scheurtjes heeft.
3. 2dehands baby spullen kopen: een badje of Tummy Tub
Niet iedere baby houdt van een Tummy Tub, een soort emmer om je baby in te baden. Daarnaast kan je het slechts een paar maanden gebruiken. Ook een babybadje is dikwijls nog in perfecte staat na een eerste gebruik en je kunt het gemakkelijk schoonmaken. Hergebruiken of lenen is dus prima! Blijven er wat vuile restjes achter van badolie of zeep? Die kan je in principe gemakkelijk verwijderen met een watje schoonmaakalcohol.
4. Wipstoel of relax
Je kunt nog meer tweedehands baby spullen kopen, zoals een wipstoel of relax. Je verwacht het misschien niet, maar niet alle baby’s houden hiervan. Het is dus verstandig om nog even te wachten met deze aankoop, of om het item tweedehands aan te schaffen. Voor de meeste wipstoeltjes is het voldoende om een nieuw (wasbaar) hoes te kopen.
5. Babykleertjes tweedehands kopen
Babykleertjes heb je al snel te veel. Je baby groeit er ontzettend snel uit en sommige kleertjes worden zelfs nauwelijks of niet gedragen. Alles nieuw kopen is dus echt niet nodig, maar we kunnen ons voorstellen dat je graag iets nieuws voor je kindje koopt. Wellicht is het een leuk idee om nieuwe en tweedehands babykleertjes af te wisselen. Een extra tip is om niet te veel ‘op de groei’ te kopen. Niet iedere baby groeit even snel dus het is moeilijk te voorspellen in welk seizoen hij welk maatje zal dragen.
6. Buggy tweedehands kopen
Ook een buggy of kinderwagen gaat dikwijls langer mee dan dat je het voor één kind gebruikt. Als we denken aan babyspullen tweedehands kopen, kan je perfect een buggy tweedehands aanschaffen. Controleer wel altijd of alle onderdelen er nog zijn en of de vering het nog goed doet. Check voor de zekerheid ook even na of de kinderwagen nog wel aan de huidige veiligheidsnormen voldoet.
7. Babyfoon kopen
Wil je graag een babyfoon kopen? Dit is zeer handig om in huis te hebben en het gaat echt niet zomaar stuk. Je kunt dus prima een babyfoon tweedehands aanschaffen. Hiermee kan je flink wat geld besparen!
8. Autostoel en maxi-cosi
Autostoelen moeten voldoen aan strenge veiligheidsvoorwaarden en mogen niet al eens in een ongeval zijn betrokken. In het laatste geval kan de stoel namelijk intern beschadigd zijn. Check zeker of de isomo onbeschadigd is en of de autostoel voldoet aan de Europese normen. Voor een maxi-cosi is dat een iSizenorm, dat je kunt herkennen aan een oranje etiket. Deze norm is geldig vanaf 2013. Autstoelen die ouder zijn, voldoen dus niet aan deze veiligheidsnormen.
Schaf ook altijd een autostoel aan die aangepast is aan de leeftijd, de grootte en het gewicht van je kind. Je koopt beter geen ‘meegroei-autostoelen’.
9. Fopspeen en flessen
Gebruikte babyspullen zoals fopspenen en flessen kan je beter niet tweedehands kopen. Ook al zijn ze gesteriliseerd, eenmaal ze zijn gebruikt, laat je ze beter voor wat ze zijn. Deze items koop je beter nieuw, of zet ze op je geboortelijst!
10. Borstkolven
Deze aankoop stel je beter uit tot je zeker bent dat de borstvoeding goed verloopt. Vanwege de hygiëne, bijvoorbeeld restjes moedermelk, is het niet aangeraden om borstkolven tweedehands aan te schaffen. Als je er toch voor kiest, dan is een kolf met een gesloten motor de beste keuze. Sowieso moeten alle onderdelen die met moedermelk in aanraking zijn geweest, goed gesteriliseerd worden.
Je leest het: je kunt heel wat tweedehands babyspullen (online) kopen. Hiermee kan je flink wat geld besparen! Wellicht kan je ook gratis tweedehands babyspullen op de kop tikken. Vraag maar eens rond aan vriendinnen, familie of kennissen of zij nog gebruikte babyspullen hebben liggen!