Tweedehands meubels kopen draagt niet alleen bij aan duurzaam wonen, maar je kan er ook flink wat geld door besparen. Bovendien is het de ideale manier om unieke meubels in huis te halen die niemand anders heeft. Bij 2de hands meubels kopen moet je wel rekening houden met een paar aspecten. Denk aan de staat van de tweedehands meubels, eventuele opknapbeurten en natuurlijk het bieden. Om je alvast een handje te helpen bij het uitzoeken van meubels tweedehands geven wij je graag een aantal tips!
Inhoudsopgave
1. 2de hands meubels online kopen
Er zijn verschillende websites waar tweedehands meubels worden aangeboden. Je hoeft maar te googelen op “tweedehands” en je krijgt meteen een lijst van tweedehands websites. Vaak vermelden verkopers een bepaald bedrag dat ze wensen te krijgen. Maar dat wil heus niet zeggen dat jij meteen zo hoog hoeft te bieden. Wil je bijvoorbeeld graag tweedehands kasten kopen, maar vind je de prijs te duur? Dan kan het zeker geen kwaad om een mailtje te sturen en te onderhandelen over de prijs. Een nee heb je, een ja kan je krijgen. Wie weet kan je de kasten toch nog voor een schappelijke prijs krijgen.
Bij 2de hands meubels online kopen is het belangrijk dat er genoeg foto’s van het meubelstuk worden getoond. Staat er maar één foto van het meubel op de site? Vraag de verkoper dan om meerdere foto’s van alle kanten door te sturen. Zo ben je zeker dat je geen miskoop doet. Vaak worden beschadigingen expres niet op foto’s getoond.
2. Breng regelmatig een bezoekje aan een kringloopwinkel
Gebruikte meubels kopen is ook mogelijk in een kringloopwinkel. Breng daar regelmatig een bezoekje want het aanbod wisselt sneller dan je denkt. Als je iets ziet wat je graag wil hebben, reserveer of koop het dan direct. Want voordat je het weet is het verkocht.
Tegenwoordig zijn er ook tweedehands meubelwinkels die 2de hands meubels op de kop tikken, ze opknappen en vervolgens verkopen in hun winkel. Dat is natuurlijk makkelijker voor jou want zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar tweedehands meubels. Een nadeel is dat deze vintage interieurwinkels vaak wat meer geld vragen voor gebruikte meubels.
Is er een rommelmarkt of tweedehandsbeurs in jouw buurt? Ga er dan zeker eens naartoe. Wie weet ga je met geweldige tweedehands meubels naar huis!
3. Tweedehands meubels kopen: testen is de boodschap
Een nadeel aan gebruikte meubels kopen is dat ze beschadigt kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om de 2de hands meubels altijd goed te testen alvorens je ze koopt, zowel in de kringloopwinkel als bij de verkoper thuis.
Wil je bijvoorbeeld klapstoelen kopen tweedehands? Controleer de stoelen dan goed, keer ze eens om en voel of ze nog stevig zitten. Bij tweedehands kasten kopen is het belangrijk dat je alle deuren en lades een paar keer open en sluit. En bij een tweedehands zetel voel je best goed aan de vering.
Bij de verkoper thuis vind je het misschien wat ongemakkelijk om de meubels te testen. Toch doe je het beter wel als je niet met een miskoop naar huis wil gaan.
Een klein mankementje kan je wellicht zelf nog repareren. De voorwaarde is dan wel dat de verkoper iets van de prijs doet. Eerlijk is eerlijk, toch?
Ook de geur van meubels tweedehands is belangrijk. Een oude, muffe geur hoort er soms bij en kan je later nog opfrissen. Maar als er vieze geurtjes aan zitten, bijvoorbeeld van huisdieren of sigaretten, dan kan je de meubels beter laten staan.
4. Meten is weten
Het klinkt misschien logisch, maar meet alles in je huis goed op voordat je meubels tweedehands aanschaft. Wanneer je tweedehands meubels koopt is het natuurlijk ook de bedoeling dat ze door de deur passen. Zorg dus dat je exact weet hoe groot de boekenkast, de zetel of het tv meubel mag zijn. Ben je verliefd op die prachtige design meubels tweedehands? Vergeet dan niet om rekening te houden met de grootte van die 2de hands design meubelen. Mensen kopen de gekste dingen in een opwelling!
5. Een likje verf doet wonderen
Misschien kom je een meubelstuk tegen dat helemaal naar je zin is, maar vind je de afwerking niet zo mooi. Onthoud dat een likje verf wonderen kan doen. Het vraagt wat extra tijd, maar dat heb je er waarschijnlijk graag voor over als je goedkoop tweedehands meubels kan scoren. Heb je tweedehands teak meubelen gespot, maar is de kleur niet jouw ding? Ook dat kan je makkelijk oplossen met een laagje verf!
Heb jij al tweedehands meubels in huis staan? Wat is jouw ervaring met 2de hands meubels kopen? We zijn benieuwd naar je reactie!